неділю, 7 лютого 2016 р.

Бевз Григорій Петрович

Сьогодні 7 лютого святкує свій 90-й День Народження Бевз Григорій Петрович- кандидат педагогічних наук, автор понад 200 наукових праць.

Закінчивши Уманський учительський і Криворізький педагогічний (заочно) інститути, працював у сільських школах Христинівщини, викладав математику в Криворізькому та Київському педінститутах, завідував кафедрою математики і методики математики столичного педагогічного інституту (1972-1983).

Підготував кілька тисяч учителів математики, 20 кандидатів наук, надрукував близько півсотні книжок, зокрема - підручники математики для всіх (5-11 класів), за якими навчаються мільйони учнів. Деякі з них перекладено російською, польською, румунською, угорською, таджицькою мовами, надруковано шрифтом Брайля.
Цікавиться не лише математикою і педагогікою. Опублікував книжки "Історія Уманщини" (1997), "Діалектика буття" (2005), "Енеїда" (описав, яким може бути життя людей в Україні в 2105р) та "Примовки-римовки" (2005), "Українці" (2007), "Моя Україна" (2010), "Про любов" (2011) тощо. Ще зі студентських років друкував поезії в деяких міських і районних газетах, в журналі "Перець". Газета "Уманська Зоря" 1997р. опублікувала поему "Сад".
Неопублікованими залишаються кілька інших поем, роман у віршах "Червоний вік" і близько сотні інших поезій. З деякими його працями можна ознайомитись на авторському сайті http://bevz.ucoz.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар